Ieškoti
Geriausia prekių paieška internete, elektroninės parduotuvės
   
Sveikos salotos su tunu
2008 09 25 Lina iš Kauno

Ingredientai:


Tuno konc. dėž.;
2 kiaušiniai;
2 maišeliai ryžių;
agurkų;
raud. (gelt., žalia) paprika;
pekino salotų;
pomidorų;
kukurūzų konc.dėž.;
alyvuogių;
druskos;
pipirų;
alyvuogių aliejus;
bandelės;

Aprašymas:

Išvirti ryžius, atšaldyti. Virtus kiaušinius, daržoves ir alyvuoges supjaustyti. Viską gerai išmaišyti su tunu ir kukurūzais. Įpilti šiek tiek aliejaus ir prieskonių. Galima išmaišyti ir ne su alyvuogių aliejumi, o su majonezu. Čia jau pagal skonį... Labai skanu su bandelėmis. Skanaus!



Raudonųjų kopūstų salotos
2008 09 24 Mantas iš Kauno

Ingredientai:

500 g kopūstų;
200 g bulvių;
50 ml aliejaus;
acto;
druskos;

Aprašymas:

Kopūstus smulkiai sukapoti, pasūdyti pagal skonį, gerai išmaišyti. Į juos sudėti su lupenomis virtų, nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių. Salotas sutaisyti su actu ir aliejumi.



Laimę nešanti varškytė
2008 09 23 Sigita iš Vilniaus

Ingredientai:

pakelis varškės;
natūralaus jogurto (pvz. ACTIVIA);
didelių razinų;
riešutukų;
džiovintų bananų;
džiovintų datulių;
džiovintų persikų;
šaukšto medaus;

Aprašymas:

Visus džiovintus vaisius sudėti į dubenėlį su šiltu vandeniu ir pamirkyti. Varškytę sudėti į dubenėlį, apipilti jogurtu, gerai ištrinti. Tuomet į ištrintą masę suberti išmirkusius džiovintus vaisius (beje, džiovintus vaisius reikėtų pasmulkinti), į tą pačią masę suberti ir riešutukus. Įdėti šaukštą šviežio medaus (jeigu kietas, reikėtų šiek tiek pašildyti). Viską gerai išmaišyti. Skanaus!


Grybų salotos su daržovėmis
2008 09 22 Mantas iš Panevėžio


Ingredientai:

200 g marinuotų grybų;
250 g virtų bulvių;
100 g raugintų agurkų;
svogūnas;
druskos;
grietinės;

Aprašymas:

Grybus, virtas bulves ir agurkus supjaustyti, svogūną smulkiai sukapoti. Viską gerai išmaišyti su grietine, pasūdyti pagal skonį. Skanaus!


Bananų ir obuolių salotos
2008 09 21 Birutė iš Šilalės

Ingredientai:

4 bananai;
250 g obuolių;
250 g raugintų agurkų;
salotų lapų;
majonezo;

Aprašymas:

Nulupti obuolius ir agurkus (be sėklyčių), bananus supjaustyti mažais kubeliais, viską sumaišyti su majonezu. Patiekti pusdubenyje ant gražiai išdėliotų salotų lapų.



Obuolių ir sorų košė
2008 09 20 Ineta iš Kauno

Ingredientai:

250 g obuolių;
150 g sorų kruopų;
1 l pieno;
citrinos žievelės;
sviesto;
druskos;
cukraus;

Aprašymas:

Kruopas nuplauti, užpilti pienu, įdėti citrinos žievelės, druskos ir palikti verdant apie 10 min. Įberti cukraus, sviesto, sudėti skiltelėmis pjaustytus obuolius, dar aktyviai maišant pakaitinti 3-5 min.



Sūrio rutuliukai
2008 09 19 Vitalija 

Ingredientai:
 

80 g fermentinio sūrio;
10 g krakmolo;
10 g miltų;
125 g grietinės;
40–50 g džiūvėsių;
kiaušinis;
druskos; 
pipirų; 
šaukštas susmulkintų svogūnų laiškų; 
aliejaus;

Aprašymas:

Visus pateiktus produktus sumaišyti ir sutrinti į vientisą masę, kurią uždengus palaikyti 30 min., kad pabrinktų. Šaukšteliu imti po nedidelį rutuliuką ir dėti į verdantį aliejų. Kepti, kol iš visų pusių gražiai parus. Iškepusius rutuliukus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Gardu valgyti su šviežių daržovių salotomis.
SKANAUS!!!

 
Salierai su rūgpieniu
2008 09 18 Antanas iš Vilniaus

Ingredientai:

saliero šaknis;
400 ml rūgpienio;
25 g graikinių riešutų;
citrinos sulčių;
petražolių lapelių;
salierų lapų;
česnako galvelė;

Aprašymas:

Saliero šaknį sutarkuoti ir suberti į rūgpienį, iškart išmaišyti. Pasūdyti, įberti grūstų graikinių riešutų, įlašinti citrinos sulčių, suberti smulkiai pjaustytų petražolių lapelių arba salierų lapų, grūsto česnako.

 
Moliūgai su vaisiais
2008 09 17 Roma iš Tauragės

Ingredientai:

125 g moliūgo;
30 g obuolių ir slyvų;
10 g razinų;
5 g sviesto;
120 g rūgpienio;
cinamono;
cukraus;

Aprašymas:

Moliūgus ir vaisius supjaustyti skiltelėmis, paskrudinti svieste, įpilti šlakelį vandens. Įdėti cukraus, įberti cinamono ir viską užpilti rūgpieniu.

 
Dešrelės iš morkų
2008 09 15 Tadas iš Kauno

Ingredientai:

3 pieniškos dešrelės;
250 g morkų;
svogūnas;
50 g maltų džiūvėsių;
1-2 kiaušiniai;
tarkuotų krienų;
druskos;
raudonųjų ir juodųjų pipirų;
1-2 valgomieji šaukštai miltų;

Aprašymas:

Pusiau išvirtas morkas, svogūną sumalti kartu su dešrelėmis. Suberti miltus, druskos ir pipirų pagal skonį. Iš įdaro padaryti suformuoti dešreles ir pavoliojus džiūvėsiuose kepti iki parausvės. Skanaus!

Burokėlių lapų salotos
2008 09 15 Algirdas iš Kauno

Ingredientai:

30 g salotų lapų;
100 g burokėlių lapų;
5 g krapų;
5 g petražolių lapelių;
15 g aliejaus;
kiaušinis;
druskos pagal skonį;

Aprašymas:

Smulkiai supjaustyti burokėlių ir salotų lapus, susmulkinti truputėlį petražolių ir krapų lapelių, įpilti aliejaus, suberti sukapotą kiaušinį (turi būti kietai virtas). Viską gerai išmaišyti.


 

Morkos su bananais
2008 09 14 Angelė iš Šiaulių

Ingredientai:

200 g morkų;
petražolių lapelių;
2 bananai;
2 valgomieji šaukštai grietinės;
druskos;
pipirų;
citrinos sulčių;

Aprašymas:

Šviežias morkytes nuplauti, nusausinti ir sutarkuoti. Morkas lygiu sluoksniu sudėti į dubenį. Bananai nulupti, supjaustyti griežinėliais, sudėti sluoksniu virš morkų. Apipilti grietine, citrinos sultimis, įberti druskos, pipirų, apibarstyti petražolių lapeliais.


Burokėlių lapų salotos
2008 09 13 Mantas iš Panevėžio

Ingredientai:

100 g burokėlų;
30 g salotų lapų;
5 g krapų;
5 g petražolių lapelių;
15 g aliejaus;
kiaušinis;
druskos;

Aprašymas:
Burokėlius ir salotų lapus smulkiai supjaustyti, susmulkinti krapus ir petražolių lapelius, įpilti aliejaus, suberti smulkiai sukapotą virtą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti.

Salotų šaltsriubė
2008 09 12 Angelė iš Šiaulių


Ingredientai:

300 g salotų lapų;
1/2 l rūgpienio;
50 g graikinių riešutų branduolių;
20 ml aliejaus;
200 ml vandens;
4 skiltelės česnako;
acto;
druskos pagal skonį;

Aprašymas:

Rūgpienį sumaišyti su aliejumi, actu, druska, grūstu česnaku ir smulkiai supjaustytais salotų lapais. Praskiesti šaltu vandeniu.

Bulvių salotos "Minskas"
2008 09 12 Darius iš Vilniaus

Ingredientai:

1 svogūnas;
4 bulvės;
truputis šampinjonų;
2 valgomieji šaukštai aliejaus;
acto;
cukraus;

Aprašymas:

Bulves išvirti, ataušinti ir smulkiai supjaustyti, sudėti supjaustytus kopūstus, virtus šampinjonus. Tuomet apibarstyti cukrumi, apšlakstyti actu ir viską išmaišyti su dviem šaukštais aliejaus.

 

 


Grybų salotos
2008 09 09 Anicetas iš Vilniaus
 

Ingredientai:

50 g petražolių lapelių;
druskos;
aliejaus;
50 g grybų;
50 g svogūnų laiškų;

Aprašymas:

Grybus pakepinti ir atvėsinti. Smulkiai sukapoti petražolių lapelius ir svogūnų laiškus. Viską gerai išmaišyti, įberti druskos ir prieskonių pagal skonį.



Švelnios bulvių salotos
2008 09 08 Vaidas iš Šilutės


Ingredientai:

 

2 stiklinės kubeliais pjaustytų bulvių;
1/2 stiklinės razinų;

2/3 stiklinės smulkinto raudonojo svogūno;
1/3 stiklinės smulkinto saliero;
1 arbatinis šaukštelis šviežiai trinto imbiero;
1/2 stiklinės majonezo;
1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių;

Aprašymas:

Išvirti bulves ir visiškai jas atšaldyti. Išmirkyti razinas karštame vandenyje apie 15 min, nusausinti. Kruopščiai sumaišyti visus ingredientus. Atšaldyti 24 valandas prieš patiekiant.

Pomidorų salotos su riešutais
2008 09 07 Gita iš Kauno


Ingredientai:

120 g pomidorų;
15 g aliejaus;

5 g žalumynų;
5 graikiniai riešutai;
1/2 svogūno galvelės;
pipirų;
druskos;

Aprašymas:

Supjaustyti pomidorus, smulkiai sukapoti svogūną, pasūdyti ir įberti pipirų pagal skonį. Viską sumaišyti su smulkintais riešutais ir aliejumi. Pusvalandžiui pastatyti šaltai. Prieš patiekiant galima apibarstyti žalumynais.


Morkų kamuoliukai
2008 09 06 Zofija iš Šiaulių

Ingredientai:

250 g morkų;
250 g bulvių;

žalumynų;
40 g manų kruopų;
1 kiaušinis;
druskos;
maltų džiūvėsėlių;

Aprašymas:

Morkas sutarkuoti smulkia tarka, įdėti virtas ir sumaltas bulves, įmušti kiaušinį, suberti susmulkintus žalumynus, manų kruopas, pasūdyti pagal skonį. Viską gerai išmaišyti. Iš paruoštos masės daryti kamuolėlius, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir kepti margarine kol pagels. Skanaus!



Kopūstų blyneliai
2008 09 05 Jurgita iš Kauno

Ingredientai:

šviežių kopūstų;
2 vidutinio dydžio morkos;

210 ml šalto virinto vandens;
100 g miltų;
1 kiaušinis;
aliejaus kepimui;
džiūvėsėlių;

Aprašymas:

Morkas ir kopūstą sutarkuoti smulkiai, įmušti kiaušinį, supilti miltus, vandenį ir viską išmaišyti - paruošti tirštą tešlą blynams. Į įkaitintą keptuvę dėti džiūvėsiuose apvoliotus blynelius ir kepti. Skanaus!


Dribsniai su morkų sultimis
2008 09 05 Jurgita iš Kauno

Ingredientai:

2 šaukštai dribsnių;
150 g morkų sulčių;

arbatinis šaukštelis smulkintų krapų lapelių;

Aprašymas:

Morkas gerai nuplauti, išspausti sultis, įberti krapų lapelių ir išmaišyti su dribsniais. Taip pat galima dribsnius valgyti su ananasų, agurkų, citrinų ir kitomis mėgstamomis sultimis. Skanu, sveika ir nekaloringa!


Baklažanai su kefyru
2008 09 04 Laura iš Telšių

Ingredientai:

800 g baklažanų;
1 svogūno galvelė;

4 valgomieji šaukštai aliejaus;
1/2 stiklinės vandens;
2 stiklinės kefyro;
česnakų;
petražolių lapelių;
druskos;
pipirų;
krapų;

Aprašymas:

Baklažanus nuplauti, nulupti ir supjaustyti žiedais. Sudėti į puodą, suberti smulkiai supjaustytą ir apkepintą (iki aukso geltonumo) svogūno galvelę, įberti druskos pagal skonį, pipirų, petražolių lapelių ir krapų, įpilti vandens, puodą uždengti dangčiu ir troškinti. Prieš patiekiant, baklažanus apipilti kefyru ir smulkintais česnakais.


Troškintos daržovės 
2008 09 03 Milda iš Kauno

Ingredientai:

1/2 cukinijos;
1-2 morkos;

1 paprika;
keletas saujų pjaustyto kopūsto;
4-5 pomidorai;
2 dešrelės;
bulvių;
druskos;
pipirų;

Aprašymas:

Supjaustyti visas daržoves smulkiais gabaliukais. Suberti cukiniją, morkas ir papriką į įkaitintą keptuvę, uždengus patroškinti 5 min ir suberti kopūstą. Kai daržovės suminkštėja, suberti griežinėliais supjaustytas dešreles, tuomet ir pomidorus. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus!


Manų košė su morkomis

2008 09 03 Akvilė iš Klaipėdos

Ingredientai:

4 stiklinės pieno;
400 g morkų;

1stiklinė manų kruopų;
2 valgomieji šaukštai smulkaus cukraus;
2 valgomieji šaukštai sviesto;
druskos;

Aprašymas:

Į sutarkuotas morkas suberti cukrų, įdėti sviesto ir troškinti ant nedidelės ugnies 50 min Įpilti pieno ir užvirti, įberti manų kruopų, gerai išmaišyti ir pastatyti į orkaitę 30 min. Tuomet galima patiekti!


Obuolių ir morkų salotos
2008 09 02 Rimas iš Klaipėdos

Ingredientai:

30 g obuolių;
500 g morkų;

100 g medaus;

citrinos sulčių;
50 g riešutų;
50 g razinų;

Aprašymas:

Morkas sutarkuoti, įpilti citrinos sulčių, sudėti medų, trintus riešutus. Viską gerai sumaišyti ir palikti uždengus 15 min. Obuolius supjaustyti mažomis skiltelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, dėti razinas ir sumaišyti su paruoštomis morkomis.

Varškės kokteilis 
2008 09 02 Agnė iš Panevėžio

Ingredientai:

30 ml kakavos su sutirštintu pienu;
30 ml varškės;
30 ml grietinėlės;
Šokolado;

Aprašymas:

Visus produktus gerai išplakti plaktuvu, o ant viršaus užtarkuoti šokolado.

Varškė su morkomis, burokėliais ir kiaušiniais
2008 09 01 Justinas iš Vilniaus

Ingredientai:

3 kiaušiniai;
druskos;
2 valgomieji šaukštai varškės;
1 valgomasis šaukštas stambiai tarkuotų morkų;
1 valgomasis šaukštas stambiai tarkuotų burokėlių;
skiltelė česnako;

Aprašymas:

Minkštai virtų kiaušinių trynius išmaišyti su varške, tuomet su morkomis ir burokėliais. Pridėti smulkiai sukapoto kiaušinio baltymo, kapotos česnako skiltės, druskos, prieskonių. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į lėkštę. Gardu!


Džiūvėsėlių blynai

2008 09 01 Arvydas iš Kauno

    Ingredientai:

4 kiaušiniai;
stiklinė džiūvėsių;
2 šaukštai miltų;
1 svogūnas;
prieskonių;
vandens;
aliejaus kepimui;

   

Aprašymas:

Į dubenį įkulti kiaušinius ir išplakti. Suberti smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsius, miltus, pagardinti prieskoniais. Aktyviai maišant įpilti vandens. Kepti įkaitintoje ir aliejumi išteptoje keptuvėje.



Birios slyvų salotos
2008 08 31 Roma iš Tauragės

Ingredientai:

300 g džiovintų slyvų;
tarkuotos citrinos žievelės;
citrinos sultys;
baltas vynas;
razinos;

Aprašymas:

Džiovintas slyvas išmirkyti, nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti į salotinę, pabarstyti tarkuota citrinos žievele ir razinomis, apšlakstyti citrinos sultimis ir baltuoju vynu.



Sveikos salotos
2008 08 31 Lina iš Kauno

Ingredientai:

300 g vištienos filė;
pekino salotos;
1 raudonoji paprika;
1 geltonoji paprika;
1 kiaušinis;
juodosios alyvuogės;
alyvuogių aliejus;
druska;
pipirai;

Aprašymas:

Garuose apdoroti supjaustytą vištienos filė (jei neturite garpuodžio, galima vištieną tiesiog apkepti). Atvėsusią vištieną supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Supjaustyti Pekino salotas, paprikas, virtą kiaušinį, keletą juodųjų alyvuogių. Pagardinti preskoniais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus!



Trinta brokolių sriuba
2008 08 30 Šarūnas iš Vilniaus

Ingredientai:

450 g šaldytų brokolių;
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus;
1 svogūnas (supjaustyti plonais griežinėliais);
1 skiltelė česnako (tarkuota ar išspausta);
1 bulvė (nuskusti ir supjaustyti kubeliais);
½ arbatinio šaukštelio druskos;
4 stiklinės naminio vištienos sultinio;
2-4 valgomieji šaukštai grietinės;

Aprašymas:

Prikaistuvyje pašildyti alyvų aliejų, sudėti česnaką ir svogūną. Kepti apie 5 min, kol svogūno griežinėliai taps permatomi. Sudėti kubeliais pjaustytą bulvę, druską ir sultinį, užvirti. Kaitinimą nustatyti lėtam virimui apie 10 min. Sudėti brokolius ir 3 min pavirti ant silpnos ugnies. Sutrinti puodo turinį, įdėti grietinės, šiek tiek pavirti ant silpnos ugnies, įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Patiekti galima pabarstant tarkuotu Parmezanu.



Obuolių pyragas
2008 08 29 Renata iš Vilniaus

Ingredientai:

100 g margarino;
3 kiaušiniai;
4/5 stiklinės cukraus;

1 ¾ stiklinės miltų;
1 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
rūgščių obuolių;

Aprašymas:

Margariną ištirpinti, viską į jį sudėti ir gerai išmaišyti. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Skanaus!



Grikių blyneliai
2008 08 29 Eglė iš Kauno

Ingredientai:

200 g virtų grikių;
2-3 šaukštai miltų;
2 kiaušiniai;
šaukštas medaus;
1/2 stiklinės pieno arba vandens;
aliejaus kepimui;

Aprašymas:

Produktus sumaišyti taip, kad išeitų tiršta tešla ir kepti įkaitintoje keptuvėje. Skanaus!



Kopūstai su ryžiais
2008 08 29 Elena iš Telšių

Ingredientai:

1 kg kopūsto;
150 g sviesto;
50 g svogūnų;
150 g ryžių;
3 pomidorai;
pipirų;
druskos;

Aprašymas:

Kopūstus susmulkinti. Svogūnus supjaustyti žiedais ir pakepinti svieste. Kopūstus ir svogūnus sudėti kartu ir įpylus vandens patroškinti, kol suminkštės. Paskui sudėti ryžius, pagardinti maltais raudonaisiais pipirais ir toliau virti ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės. Kad būtų dar skaniau, galima įdėti pomidorų arba įlašinti šiek tiek citrinos sulčių.



Sveikuolių blyneliai
2008 08 29 Eglė iš Kauno

Ingredientai:

2 nedideli aguročiai;
5 šaukštai miltų;
1 kiaušinis;
grietinės;
pipirų;
druskos;

Aprašymas:

Stambia tarka sutarkuoti nuluptus aguročius. Išplakti kiaušinį ir sumaišyti su sutarkuotais aguročiais. Suberti miltus, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Iš gautos masės kepti blynelius, kol šie paruduoja. Pagardinti grietine!



Morkų putėsiai
2008 08 28 Regina iš Jonavos

Ingredientai:

2-3 morkos;
20 g avižinių dribsnių;
50 g migdolo ir graikinių riešutų;
20 g razinų;
obuolys;
cukraus;
citrinos sulčių;
pieno;

Aprašymas:

Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su avižiniais dribsniais. Įdėti stambiai sutarkuotą obuolį, skaldytus riešutus ir razinų. Įberti cukraus pagal skonį, apšlakstyti citrinos sultimis. Masę praskiesti pienu.



Daržovių salotos su rūkta žuvimi
2008 08 28 Onutė iš Kauno

Ingredientai:

220 g rūkytos žuvies;
100 g šviežių agurkų;
300 g bulvių;
100 g morkų;
pomidorų;
žalumynų;
majonezo;

Aprašymas:

Bulves ir morkas išvirti, kartu su agurku supjaustyti kubeliais. Pridėti smulkių rūkytos žuvies gabalėlių (žuvį nulupti, išimti kaulus). Viską sutaisyti su majonezu, išdėti į salotinę. Papuošti pomidorais ir žalumynais.



Baklažanai su medumi
2008 08 27 Mantas iš Kauno

Ingredientai:

2 baklažanai;
alyvuogių aliejus;
3 česnakų skiltelės;
gabalėlis imbiero šaknies;
1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų;
5 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus;
1 citrina;
druskos;

Aprašymas:

Baklažanus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti stambiais griežiniais. Imbiero šaknį nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Baklažano skilteles apkepti (iš abiejų pusių) alyvuogių aliejuje keptuvėje. Sumaišyti sutarkuotą imbierą bei česnakus su skystu medumi, sudėti pipirus, supilti išspaustos citrinos sultis. Įpilti šiek tiek vandens, kad masė būtų panaši į skystą košę. Padažą supilti ant baklažanų ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 min, kol baklažanai sugers padažą.
Tiekti geriausia galima su grūdėta duona. Skanaus!



Krameris
2008 08 27 Mantas iš Kauno

Ingredientai:

2 kiaušiniai;
raikytas batonas / balta duona;
½ stiklinės pieno;

Aprašymas:

Kiaušinius gerai išplakti kartu su pienu. Gautoje masėje gerai išmirkyti baltos duonos / batono riekutes ir dėti jas į įkaitintą ir aliejumi išteptą keptuvę. Kepti kol iškepa kiaušinių masė. Jeigu norima pasigaminti desertą, į plakamą kiaušinio masę reikėtų įberti keletą arbatinių šaukštelių cukraus.



Švieži agurkai
2008 08 26 Sigitas iš Panevėžio

I
ngredientai:

švieži agurkai;
natūralus medus;

Aprašymas:

Agurkus nuskinti ir nuplauti, nuskusti, supjaustyti išilgai į keturias dalis. Agurko galą pamirkyti į medų ir skanauti!



Ananasų salotos su graikiniais riešutais
2008 08 26 Gerda iš Vilniaus

Ingredientai:


600 g konservuotų ananasų gabalėlių;
1 ½ stiklinės saliero griežinėlių;
½ stiklinės skaldytų graikinių riešutų;
arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
majonezo;
druskos

Aprašymas:

Nusausinti ananasų gabalėlius ir kartu su salieru bei riešutais išmaišyti dubenyje. Atšaldyti. Prieš patiekiant į stalą apšlakstyti citrinos sultimis, įdėti majonezo ir šiek tiek pasūdyti. Dar kartą išmaišyti. Skanaus!



Vištienos salotos su ananasais
2008 08 26 Algirdas iš Kauno

Ingredientai:

1/2 rūkytos vištienos krūtinėlės;
2 riekelės konservuoto ananaso;
1/3 poro;
2-3 šaukštai majonezo;
pipirų;

Aprašymas:

Viską smulkiai supjaustyti ir užpilti majonezu (patys naudojam helmans majonezą). Druskos dėti nereikia. Jei kas mėgsta saldžiau, reiktų dėti daugiau ananasų.



Salotos su silkėmis
2008 08 26 Algirdas iš Kauno

Ingredientai:

keletas sūdytos silkės file (parduotuvėse būna aliejuje)
2-3 pomidorai
grietinės;
svogūnas;

Aprašymas:

Dalis reiktų dėti pagal skonį, čia tikslumas nėra būtinas. Viską susmulkinam, užpilam grietine ir išmaišom. Valgom paprastai su karštom virtom bulvėm. Skanumėlis!

 

 


Salotos vyrams
2008 09 09 Stanislava iš Telšių

 

Ingredientai:

2-3 raudoni obuoliai;
3 kietai virti kiaušiniai;
300 g krevečių;
sauja mėgstamų riešutų;
2 skiltelės česnako;
majonezo;

Aprašymas:

Kietai virtus kiaušinius ir obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Riešutus sukapoti peiliu. Kuo smulkiau supjaustyti česnaką. Viską sumaišyti su majonezu, o salotų viršų papuošti nuvalytomis krevetėmis. Skanaus, vyrai!

 
Pikantiška varškės užkandėlė su pomidorais
2008 09 11 Ugnė iš Kauno

Ingredientai:

1/2 kg liesos varškės;
4 vidutiniai pomidorai;
citrinpipirių;
2 skiltelės česnako;

Aprašymas:

Į pertrintą varškę įspausti česnaką, suberti susmulkintas petražoles, pagardinti citrinpipiriais, viską gerai išmaišyti. Patiekti galima dviem būdais: ant riekutėmis supjaustytų pomidorų tepti paruoštą varškės masę arba kubeliais supjaustytus pomidorus įmaišyti į varškę. Skanaus!


Troškinys su daržovėmis
2008 09 10 Ingrida iš Kauno

Ingredientai:

1 nedidelė cukinija;
2 morkos;
2-3 vidutinio dydžio bulvės;
svogūnų laiškų;
petražolių;
krapų;
vištienos;
truputį kiaulienos arba 2 dešrelės;
prieskonių;
grietinės;

Aprašymas:

Vištieną  ir kiaulieną supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu ir palikti troškinti. Nuluptą cukiniją ir bulves supjaustyti nedideliais kubeliais, morkas sutarkuoti. Supjaustyti svogūnus (gerą saujelę), susmulkini petražoles, krapus. Kai mėsa suminkštėja, sudėti į puodą bulves, po to cukinijas ir morkas. Prieš baigiant virti sudėti žalumynus, prieskonius (troškinių prieskoniai, prieskonių mišiniai ir kt.), įdėti keletą šaukštų grietinės.

Skanaus!

APKLAUSA/ KONKURSAS
Klausimas:
Ar Jus veikia mėnulio pilnatis?
Atsakymai:
Taip, sunkiau užmigti
Taip, aplinkinių elgesys tampa keistas
Manęs neveikia
Rezultatai
 
2009 © Infomed.lt Visos teisės saugomos įstatymo. Kontaktai | Reklama
HexaPortal v1.7